"

Филип Адамс

Бъдещето не е място, на което се озоваваме, а мястото, което ние самите създаваме. Пътеките до там се проправят, не се намират, а самото действие да ги проправиш променя както твореца, така и крайната дестинация.

Как честните езикови умения могат да подобрят кариерата ви

Замисляли ли сте се дали многоезичността (говоренето на повече от един език) ще ви даде предимство пред другите търсещи работа? Отговорът е, че го прави. Да можеш да говориш чужд език се превръща в едно от най-търсените умения от работодателите. Дори, според TechRepublic, търсенето на двуезични професионалисти се е покачило с 30% от месец февруари 2020 година насам. Освен това, позициите, изискващи повече от един език, са се преместили с цели 10 места напред в класациите за популярност.

Прегледайте някои от начините, по които познаването на чужд език може да повлияе позитивно на кариерата ви. Обърнете внимание и на примери за работа, търсеща активно тези с чужди езикови умения, както и съвети за показване на работодателите, че притежавате уменията, които търсят.

Чуждоезиковите умения подобряват възможностите Ви за работа

Говоренето на един или повече чужди езици може да ви направи по-пригодни за работа. Базираните в САЩ организации, както и международните компании се нуждаят от двуезични представители за обслужване на клиенти, мениджъри на акаунти, маркетингови координатори и др. Причината за това търсене на двуезични служители е проста: фирмите искат повече клиенти. Един от най-бързите начини за увеличаване на бизнеса е да се отворят вратите за потребители, които говорят други езици.

Освен това търсенето работи и в двете посоки. Не само американските компании, които искат да правят бизнес в Китай, се нуждаят от двуезични англо-китайски говорители. Китайските компании, желаещи да правят бизнес в Америка, се нуждаят от същото.

Интересен факт е, че някои правителства дори изготвят планове за това, какви езици е добре да знае обществото. Например, правителството на Великобритания е разработило серия от доклади, озаглавени „Езиците на бъдещето“. В тях, на база на задълбочен анализ на редица фактори (икономически, геополитически, културни и образователни), са описани езиците, от които страната ще има най-голяма нужда след Брекзит.

Езиковите умения отварят много възможности за професионална кариера, като работа на чужди езици в BPO

Една от възможностите за кариера, отворена за учащите, е в сферата на аутсорсинг на бизнес процеси (BPO) Най-често работните позиции в тази сфера са свързани с пряка комуникация с клиенти. Друга особеност на BPO позициите е, че те могат да идват от чуждестранни компании, които предлагат услугите си в различни държави. Именно поради тези причини професионалистите, които говорят повече от един език са предпочитани от работодателите.

Според Statista, глобалният размер на BPO индустрията е оценен на над 92 милярда щатски долара. Нещо повече, когато говорим за „изнесени услуги“, над 300 000 работни позиции, само от щатски компании, са пренасочени към чуждестранни специалисти чрез аутсорсинг, както Capital Counselor пише.

Можете да развивате професионалния си потенциал и да упражнявате чуждия си език, като участвате в услугите на многоезичния кол център за различни офшорни компании в секторите на телекомуникациите, образованието, финансите, банкирането, застраховането, машиностроенето, производството, хотелиерството, автомобила, авиацията, петрола и газа и медицинските сектори и други. Ако все още не сте сигурни как би ви помогнала работата в BPO сектора, прочетете още за него в нашия блог.

Времето, прекарано в запознаване с вас – кандидатите, е от съществено значение за нас. Да намираме подходящата корпоративна култура и работни позиции, които да отговарят на вашия опит и кариерни стремежи е това, което ни кара да се чувстваме успешни. Изпратете ни вашето CV още днес, за да направите първата стъпка към новото си професионално приключение.

Насладете се на пътя си към успеха!

Разгледайte всички статии в блога

Абонирайте се за нашия имейл бюлетин

и научавайте първи за всички новини

  Абонирайте се за нашия имейл бюлетин

  и научавайте първи за всички нови позиции

   Ще отделим специално време, за да се запознаем детайлно с нуждите на Вашия бизнес при достигането на резултати.

   Способни сме да достигнем и непостижимото. Това ни прави перфектния партньор за целящите неограничени успехи.

   Считаме, че коректните отношения са по-важни от всичко. Поддържаме високи нива на професионализъм, изграждайки взаимоотношения.

   Готови сме да Ви съдействаме във всеки един момент, а работното ни време приключва когато сме удовлетворили напълно Вашите желания. 

   Съвместната работа е най – ефективният начин да бъдем по-креативни и да постигаме желаните резултати.

   Успехите ни са най-завидното доказателство за това колко много обичаме работата си. Страстта е нашата отличителната черта и задължителна съставка на всеки наш проект.