novoto-normalno

"

Филип Адамс

Бъдещето не е място, на което се озоваваме, а мястото, което ние самите създаваме. Пътеките до там се проправят, не се намират, а самото действие да ги проправиш променя както твореца, така и крайната дестинация.

6 начина, по които COVID-19 ще промени работното място завинаги

Kоронавирусът ще окаже огромно въздействие върху нас като индивиди, като общество и като работна сила. Въпреки че е трудно да си представим в момента, че ситуацията ще приключи и нещата ще се нормализират, някои неща ще се върнат към предишните, а за други ще има ново нормално.

Когато се случи голямо събитие, което представлява екзистенциална заплаха, много от нормите на живота се променят, някои в краткосрочен план, а други в дългосрочен.

1. Корпоративна гъвкавост. Хората бързо разбраха как да работят от вкъщи. Когато пандемията отшуми, работата от вкъщи ще остане популярна сред професионалистите и това ще принуди компаниите – дори тези, които не бяха най-големите привърженици на виртуалната работна сила – да станат по-гъвкави. Сега, когато повече хора са пробвали и са доказали своята производителност, за компаниите ще бъде трудно да го отнемат от служителите си. Проучване на Gallup разкри, че 54% от работниците биха напуснали сегашната си работа за такава, която им позволява да работят отдалечено.

Гъвкавостта ще бъде новата мантра – където хората ще получат повече свобода да избират възможността да работят от вкъщи. Така че, новото нормално ще бъде повишената гъвкавост от страна на компаниите.

2. Вашият корпоративен офис ще изглежда и работи по различен начин. Подобно на повечето промени на работното място, това не е пълна подмяна, както и автобиографията не се е променила, когато LinkedIn направи профила необходим инструмент за лична информация и актив на кариерата. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че когато служителите се върнат на работа, вероятно ще бъдат приложени температурни проверки и социално дистанциране. И това ще продължи известно време. Но след като има медицински пробиви като лечения и ваксини, офисите ще са по-скоро свързани с взаимодействието и общността, отколкото със съсредоточен фокус върху индивидуалната производителност.

Конферентните зали, помещенията за срещи и видео студията ще заемат много офис площи. Работното място ще се превърне в много по-социална среда, а не в сценарий „заключване в офиса“.

3. Перфектният домашен офис. Много професионалисти намериха възможността за работа от вкъщи за предизвикателство, не поради изолацията, а защото нямаха идеалното пространство или специален домашен офис. Проучване на GetApp съобщава, че по-голямата част от работещите са посочили липсата на подходяща технология за работа от разстояние, което е попречило на техния успех и производителност.

Едно от най-големите предизвикателства, които хората изпитваха, докато работеха от вкъщи беше интернетът. Проучвания сочат, че 35% от анкетираните казват, че слабият интернет им е попречил да вършат работата си в даден момент по време на кризата с коронавируса, а 43% са заявили, че е трябвало да използват телефона си, за да си споделят на лаптопа по-бърз интернет.

Интернетът в домовете ще се подобри драстично и бързо. Домашните офиси и дори домашните видео студия ще станат приоритет. В скорошна статия от Fast Company беше представена дизайнерска фирма Argodesign, която представи концепция, наречена Square, изкуствен прозорец, който инсталирате на стена до бюрото си. Повдигането на сянката на прозореца разкрива вашите колеги, които работят заедно с вас.

4. Електронните обучения. Всички знаем, че ученето вече е в центъра и много организации осъзнават, че повишаването на уменията и квалификацията на служителите е от съществено значение за растежа и стратегическото предимство. Но след COVID-19 електронното обучение ще стане по-голямата част от обученията. Обучението лице в лице вероятно ще бъде само малък елемент от учебната програма. Разширявайки платформите си за електронно обучение, компаниите се развиха бързо, за да гарантират, че хората изграждат важни умения и се развиват професионално.

5. Бизнес облеклото се оттегля. Удобно ни стана да се чувстваме удобно. Дори ако сте се обличали всеки ден по време на работата от вкъщи, едва ли сте обличали костюм или токчета. Вече някои консултантски фирми и други организации имат правила „облечете се за вашия ден“, при които ако не се срещате с клиенти, можете да оставите костюма у дома.

6. Видео виртуози. Видеото е в основата на много от промените по-горе. Разработчиците зад Zoom, WebEx, Hangouts, Skype и други инструменти за видео комуникация направиха възможен големия „работа от вкъщи“ експеримент. Видеото се интегрира изцяло в работния опит по изумително разнообразие от начини.

Тъй като служителите са свикнали да се виждат в естествените си местообитания, линията, която разделя професионалния и личния живот, избледнява. По ирония на съдбата технологията направи този преход възможен.

Насладете се на пътя си към успеха!

Разгледайte всички статии в блога

Subscribe to our newsletter

and always learn first everything new

  Subscribe to our newsletter

  и научавайте първи за всички нови позиции

   We will take special time to get acquainted in detail with the needs of your business in achieving results.

   We are able to reach the unattainable. This makes us the perfect partner for those who aim for unlimited success.

   We believe that the right relationship is more important than anything. We maintain high levels of professionalism by building relationships.

   Готови сме да Ви съдействаме във всеки един момент, а работното ни време приключва когато сме удовлетворили напълно Вашите желания. 

   Съвместната работа е най – ефективният начин да бъдем по-креативни и да постигаме желаните резултати.

   Our success is the most enviable proof of how much we love our work. Passion is our hallmark and it is the mandatory ingredient in each of our projects.