кариерни съвети

"

Филип Адамс

Бъдещето не е място, на което се озоваваме, а мястото, което ние самите създаваме. Пътеките до там се проправят, не се намират, а самото действие да ги проправиш променя както твореца, така и крайната дестинация.

Как да се “продадете” на интервю за работа

Използвайте тези съвети, за да демонстрирате талантите си, без да звучите арогантно, нахално или отчаяно.
Освен ако не се занимавате с продажби, самата концепция да се представите блестящо по време на интервю за работа вероятно ви се струва плашеща. Не искате да звучите арогантно или нахално, или по-лошо – отчаяно. Но научаването как да се саморекламирате по убедителен начин е същността на събеседването за работа.
Добрата новина е, че с малко усилия можете да се научите как да говорите уверено за себе си – по-специално за своите умения, знания и постижения в кариерата.

Важни са детайлите
Много мениджъри ще формират първото си впечатление за вас въз основа на това, което носите. Разбира се, правилното облекло за интервю зависи от компанията, за която кандидатствате, и от културата на организацията. Освен това трябва физически да проектирате увереност. Езикът на тялото ви трябва да засили това, което продавате. С други думи, невербалните ви знаци – главно зрителният контакт, движенията на ръцете, позата и тонът на гласа – са от решаващо значение.

Приспособете действията си в зависимост от компанията
Разгледайте внимателно обявата за работа, за да оцените нуждите на компанията и отговорностите на работното място, и след това актуализирайте автобиографията си спрямо нея. Направете проучване и намерете най-важното за компанията – разгледайте техния уебсайт, страниците в социалните мрежи и всички инициативи, които предприемат – и след това приспособете дейнствията си.

Подгответе смислени анекдоти
Независимо в коя индустрия работите, може да очаквате да ви задават поведенчески въпроси по време на интервюто за работа. По същество тези въпроси изискват от вас да излезете с примери от предишния си трудов опит – например „Разкажи ми за времето, когато си претърпял неуспех“, или „Разкажи ми за времето, когато е трябвало да се справиш с трудно сътрудничество – колега. ” За съжаление, тук много хора, търсещи работа, се спъват.

Използвайте действителния диалог за това как хората са се възхищавали от вашите решения и как това е повлияло на бизнеса. Опишете всички награди и отличия, които сте получили. Разкажете за това как вашият бивш шеф все още дава за пример прокета, по който сте работил, и как той все още съществува, години по-късно.

Задавайте адекватни въпроси
Тайната да се отличите от другите кандидати за работа е проста: задавайте добри въпроси, които предлагат стойност. Тези въпроси показват вашия интерес към позицията и ще ви откроят като задълбочен, любопитен и упорит кандидат.

Уверете се, че поне един от вашите въпроси изразява интерес към това, върху което компанията работи в момента. Например, може да попитате: „Ще има ли новият ви продукт x, y или z функции и възможности?“ След като интервюиращият отговори, ще продължите, като предложите своето творческо мислене по въпроса.

Винаги определяйте количествено постиженията си
Метриките се продават, поради което е важно да използвате точни цифри, когато описвате постиженията си. И така, вместо да кажете: „Водих успешен проект“, кажете: „Проектът, който ръководих, намали разходите на компанията с 35% и ни спечели седем нови клиенти през първите 30 дни”. Освен това избягвайте да използвате клишета, като например да кажете, че сте „отборен играч“ или „трудолюбив“. Вместо това, разкажете за опита си с подходящи истории, които показват как сте прилагали уменията си в миналото.

Пожелайте тази позиция, за да я получите
Ако не се чувствате комфортно да говорите за себе си, интервюто за работа може да ви се стори много по-неудобно, отколкото е в действителност.
– Какъв е ключът към успеха?
– Практика.
Бъдете вдъхновени, мотивирани и ентусиазирани на следващото си интервю и това със сигурност ще даде резултат.
Имате нужда от помощ?
Свържете се с нас, за да ви дадем кариерни съвети за търсене на работа и да ви насочим към правилните позиции. Нашият екип ще ви даде съвет за това как да отговаряте на неочаквани въпроси и как да говорите открито за вашите слабости. Ние от H2H ще ви дадем нужния тласък към постигане на увереност, за да може вашите умения и ценности да блеснат.

Насладете се на пътя си към успеха!

Разгледайte всички статии в блога

Subscribe to our newsletter

and always learn first everything new

  Subscribe to our newsletter

  и научавайте първи за всички нови позиции

   We will take special time to get acquainted in detail with the needs of your business in achieving results.

   We are able to reach the unattainable. This makes us the perfect partner for those who aim for unlimited success.

   We believe that the right relationship is more important than anything. We maintain high levels of professionalism by building relationships.

   Готови сме да Ви съдействаме във всеки един момент, а работното ни време приключва когато сме удовлетворили напълно Вашите желания. 

   Съвместната работа е най – ефективният начин да бъдем по-креативни и да постигаме желаните резултати.

   Our success is the most enviable proof of how much we love our work. Passion is our hallmark and it is the mandatory ingredient in each of our projects.