loqlnost-na-rabotnoto-mqsto

"

Филип Адамс

Бъдещето не е място, на което се озоваваме, а мястото, което ние самите създаваме. Пътеките до там се проправят, не се намират, а самото действие да ги проправиш променя както твореца, така и крайната дестинация.

Лоялност на работното място

Думата лоялен означава „почтен, привързан, предан”. Но, какво означава да си лоялен към определен работодател?
Лоялен. Тази една дума е един от най-хубавите комплименти, които може да получите. Докато лоялността в личния ви живот е желателна, в професионалния ви живот е жизненоважна.

Значението на лоялността в професионалния живот е голямо във всеки бизнес, защото служителите са най-ценният актив на компаниите.

Лоялните служители са лоялни към компанията. Те работят усилено за възнаграждението си и са отдадени към успеха на компанията. Лоялните служители може някой ден да напуснат, но докато работят в компанията, те дават всичко от себе си и често дори поставят интересите на компанията пред своите.

Работили ли сте дълго време при един и същ работодател или често сменяте работата си? Каква е идеалната продължителност на времето за един работодател? Заплаща ли ви се да бъдете лоялни?

Каква е оптималната продължителност на работата при един работодател?
В международно проучване за 39% от служителите идеалното време за работа при един и същ работодател е от 3 до 5 години.

Лоялността към работодател до голяма степен зависи от кариерния растеж в компанията. Има значително по-висок процент на хората, които са повишавани на по-високи позиции, работещи при един работодател повече от 5 години, спрямо работещите в момента на по-ниски, средни и висши ръководни длъжности. Това до голяма степен е свързано с факта, че служителите трябва постепенно да се изкачват по стълбата в кариерата си. Работата на ръководни позиции често предоставя на служителите по-широка перспектива, възможност за реализация в дългосрочен план и привлекателна комбинация от финансови и нефинансови ползи.

Безспорните предимства на лоялните служители
Защо лоялността на служителите е толкова важна за една компания? Лоялните служители са хора, които са много ценени за редица качества. Лоялните служители:

 • Изпитват временните затруднения на компанията
 • Приемат всички организационни промени, които се случват в компанията
 • Ценят работното място в определена компания
 • Вършат работата си възможно най-добре
 • Използват творчески подход в работата си
 • Демонстрират отговорност
 • Полагат всички усилия, за да подобрят работата на компанията

Постоянство, отдаденост и лидерство
Служителите работят, както за компанията, така и за себе си. Когато служител върши работата си с всички сили, той е лоялен и към себе си. Почти всеки е имал момент, в който се е отпуснал, когато шефът го няма. В някои случаи това поведение би могло да навреди на компанията и на собствената мотивация на служителя. Това може да се превърне в навик и да се превърне в голям проблем доста бързо.

Истински отдадените служители винаги ще изминат повече, защото вече имат естествения стремеж в себе си. Те не виждат задачата просто като работа, която трябва да свършат. Те го виждат като възможност за напредък. Лоялният служител има естествената мотивация да направи всичко възможно и да се опита да направи нещата възможно най-ефективно. Това е един от най-съвършените начини, по които той може да накара компанията да му се довери и да го уважи.

Лоялните служители стимулират производителността на работното място
Лоялните служители имат естествено желание за подобрение и успех. Те винаги измислят нови начини да се справят с предизвикателствата на деня и да помогнат на компанията да расте. Те винаги са готови и могат да работят по-усилено и да предлагат неща за подобряване на околната среда. Казано по-просто, те са естествени лидери. Други работници, които имат ниски вибрации, естествено ще абсорбират тази енергия и ще подражават на този конкретен служител.

Лоялността се крие във въпроса „Работиш ли за твоя работодател по същия начин и със същия хъс, както би работил за себе си?”. Ако това е така, значи ти си намерил своето място. Ако отговорът е „Не“ – потърси друга работа.

Насладете се на пътя си към успеха!

Разгледайte всички статии в блога

Subscribe to our newsletter

and always learn first everything new

  Subscribe to our newsletter

  и научавайте първи за всички нови позиции

   We will take special time to get acquainted in detail with the needs of your business in achieving results.

   We are able to reach the unattainable. This makes us the perfect partner for those who aim for unlimited success.

   We believe that the right relationship is more important than anything. We maintain high levels of professionalism by building relationships.

   Готови сме да Ви съдействаме във всеки един момент, а работното ни време приключва когато сме удовлетворили напълно Вашите желания. 

   Съвместната работа е най – ефективният начин да бъдем по-креативни и да постигаме желаните резултати.

   Our success is the most enviable proof of how much we love our work. Passion is our hallmark and it is the mandatory ingredient in each of our projects.