рекрутмънта е моето призвание

"

Филип Адамс

Бъдещето не е място, на което се озоваваме, а мястото, което ние самите създаваме. Пътеките до там се проправят, не се намират, а самото действие да ги проправиш променя както твореца, така и крайната дестинация.

Mоето призвание e IT рекрутмънт – Маргарита от H2H

Ричард Брансън е казал „Не е нужно да разделяш забавлението от работата – те могат да вървят ръка за ръка. Само си помисли колко би било хубаво да се събуждаш сутрин и да се вълнуваш за предстоящия работен ден“. Точно такова е и моето разбиране за работата и професията ми. 

Има различни разбирания за рекрутмънта. Част от специфичните особености на подбора на кадри идва от сектора, в който се набира персонал, а също така по това дали компанията сама организира процеса или ползва услугите на агенция. Въпреки множеството разлики има една основна прилика в работата на рекрутърите и тя е в удоволствието, което носи. 

Не всеки може да каже, че обича работата си, тъй като много често тя не отговоря на вътрешните ни потребности. Ще споделя няколко от причините, които ме карат да харесвам това, което правя. 

На първо място е разнообразието и динамичността. При работата в агенция за подбор на персонал всеки ден е различен. Липсва бездействието, монотонността и скуката. Всекидневната работа с различни клиенти и по различни позиции, не ми позволя да спра на едно място и ме амбицира да бъда по-добра и да усъвършенствам уменията си. От тук идва и следващата причината, а именно трупането на нови знания и умения. Работата на рекрутъра изисква способността да управлява няколко различни задачи едновременно, да ги приоритизира и да се приспособява към бързо променящите се обстоятелства. 

Друга причина, която ме кара да обичам работата си е комуникацията с нови и интересни хора. Тази професия позволява да срещаш много хора с различен професионален и житейски опит. Освен професионален контакт е възможно и създаване на личен такъв. Така и срещнах един от най-близките си приятели, чрез съобщение за работно предложение в LinkedIn. 😊

Освен удовлетворяваща, тази професия е и наистина отговорна. Задачата на рекрутъра е да съдейства на кандидатите в намирането на работното място, което отговаря на опита и желанията им и също така да ги прави щастливи. Когато това се случи, идва и истинското удоволствие. Най-хубавото е когато човекът отсреща ти благодари за съдействието и усилията, които си положил. Именно това ме амбицира да бъда максимално добра и да се развивам в посоката, в която съм поела.

Насладете се на пътя си към успеха!

Разгледайte всички статии в блога