"

Филип Адамс

Бъдещето не е място, на което се озоваваме, а мястото, което ние самите създаваме. Пътеките до там се проправят, не се намират, а самото действие да ги проправиш променя както твореца, така и крайната дестинация.

Време за отпуска?

Планирате ваканция, за да се отпуснете и да забравите за стреса на работа?

Да бъдете извън офиса не означава да се затрупате с допълнителна работа, докато не излезете в отпуска, и да компенсирате загубеното време, след като се върнете.

Ето няколко съвета, за да избегнете стреса преди да излезете в отпуск:

Приоритизирайте своите задачи.
Няколко седмици преди ваканцията си направете списък със задачите, които задължително трябва да свършите, преди да тръгнете. Покажете го на мениджъра си и го обсъдете. След това използвайте този списък, за да зададете приоритети и да планирате работата си за всеки ден. Ще се появят и други задачи и възможности, но ако не са от съществено значение, се съсредоточете върху списъка си. Ако не се придържате към приоритетите си, вашите задачи – и стресът ви – ще се трупат.

Изпратете уведомление, че сте в отпуска. Уверете се, че вашият ръководител, колеги и клиенти знаят датите, на които ще бъдете извън офиса. В случай че планирате по-дълга отпуска, можете дори да поставите датите на предстоящата си ваканция в имейл подписа си като напомняне, че ще бъдете на разстояние. Хората са впечатлени от онези, които се ангажират с почивката си толкова старателно, колкото се ангажират и с работата си.

Установете предаване на неотложните ангажименти. Предайте на свои колега, който може да се справи с неотложни задачи, които могат да се появят, докато сте извън офиса. Разберете кой най-добре може да се справи с всяка част от вашата работа и попитайте този човек дали може да ви покрие, докато сте в отпуска.

Съставете съобщениe Out of office. Помислете как можете да го персонализирате. Например можете да кажете, че няма да имате възможност да отговаряте на имейли, получени по време на отпуската ви, и да включите контактите на ваш колега, който ще ви замества. Обсъдете с колегите си да не блокират календара ви със срещи от първия ден , в който се върнете от отпуска, за да не бъдете затрупани.

Ако сте положили основите преди ваканцията си и сте се наслаждавали на времето си далеч, вече сте готови да се завърнете по-спокойни към вашата работа. Но дори и да не сте успели да приритизирате задачите си преди отпуската или дори самото пътуване да се превърнало в бъркотия от закъснели полети, и пропуснати влакове, все още има неща, които можете да направите, за да направите завръщането си по-малко стресиращо.

Направете си план. Не е нужно да се опитвате да се справите с всичко веднага. Отделете първите тридесет минути от завръщането си, за да направите списък с приоритети. Можете да направите това дори преди да проверите вашата пощенска кутия Предоставяйки си време да прегледате какви задачи имате и въведете стратегия може да увеличите производителността си и намалите стреса.

Направете си равносметка. Чувствате ли се по-радостни, заредени с енергия и спокойни? Работата ентусиазира ли ви, за да се развивате всеки ден? Ако се чувстване демотивирани, разгледайте нашите позиции, защото ние вярваме, че, за да бъдем успешни, трябва да обичаме това, което правим.

Насладете се на пътя си към успеха!

Разгледайte всички статии в блога