how ot get a job, succeed at the job interview

"

Филип Адамс

Бъдещето не е място, на което се озоваваме, а мястото, което ние самите създаваме. Пътеките до там се проправят, не се намират, а самото действие да ги проправиш променя както твореца, така и крайната дестинация.

Как да се “продадете” на интервю за работа

Използвайте тези съвети, за да демонстрирате талантите си, без да звучите арогантно, нахално или отчаяно.
Освен ако не се занимавате с продажби, самата концепция да се представите блестящо по време на интервю за работа вероятно ви се струва плашеща. Не искате да звучите арогантно или нахално, или по-лошо – отчаяно. Но научаването как да се саморекламирате по убедителен начин е същността на събеседването за работа.
Добрата новина е, че с малко усилия можете да се научите как да говорите уверено за себе си – по-специално за своите умения, знания и постижения в кариерата.

Важни са детайлите
Много мениджъри ще формират първото си впечатление за вас въз основа на това, което носите. Разбира се, правилното облекло за интервю зависи от компанията, за която кандидатствате, и от културата на организацията. Освен това трябва физически да проектирате увереност. Езикът на тялото ви трябва да засили това, което продавате. С други думи, невербалните ви знаци – главно зрителният контакт, движенията на ръцете, позата и тонът на гласа – са от решаващо значение.

Приспособете действията си в зависимост от компанията
Разгледайте внимателно обявата за работа, за да оцените нуждите на компанията и отговорностите на работното място, и след това актуализирайте автобиографията си спрямо нея. Направете проучване и намерете най-важното за компанията – разгледайте техния уебсайт, страниците в социалните мрежи и всички инициативи, които предприемат – и след това приспособете дейнствията си.

Подгответе смислени анекдоти
Независимо в коя индустрия работите, може да очаквате да ви задават поведенчески въпроси по време на интервюто за работа. По същество тези въпроси изискват от вас да излезете с примери от предишния си трудов опит – например „Разкажи ми за времето, когато си претърпял неуспех“, или „Разкажи ми за времето, когато е трябвало да се справиш с трудно сътрудничество – колега. ” За съжаление, тук много хора, търсещи работа, се спъват.

Използвайте действителния диалог за това как хората са се възхищавали от вашите решения и как това е повлияло на бизнеса. Опишете всички награди и отличия, които сте получили. Разкажете за това как вашият бивш шеф все още дава за пример прокета, по който сте работил, и как той все още съществува, години по-късно.

Задавайте адекватни въпроси
Тайната да се отличите от другите кандидати за работа е проста: задавайте добри въпроси, които предлагат стойност. Тези въпроси показват вашия интерес към позицията и ще ви откроят като задълбочен, любопитен и упорит кандидат.

Уверете се, че поне един от вашите въпроси изразява интерес към това, върху което компанията работи в момента. Например, може да попитате: „Ще има ли новият ви продукт x, y или z функции и възможности?“ След като интервюиращият отговори, ще продължите, като предложите своето творческо мислене по въпроса.

Винаги определяйте количествено постиженията си
Метриките се продават, поради което е важно да използвате точни цифри, когато описвате постиженията си. И така, вместо да кажете: „Водих успешен проект“, кажете: „Проектът, който ръководих, намали разходите на компанията с 35% и ни спечели седем нови клиенти през първите 30 дни”. Освен това избягвайте да използвате клишета, като например да кажете, че сте „отборен играч“ или „трудолюбив“. Вместо това, разкажете за опита си с подходящи истории, които показват как сте прилагали уменията си в миналото.

Пожелайте тази позиция, за да я получите
Ако не се чувствате комфортно да говорите за себе си, интервюто за работа може да ви се стори много по-неудобно, отколкото е в действителност.
– Какъв е ключът към успеха?
– Практика.
Бъдете вдъхновени, мотивирани и ентусиазирани на следващото си интервю и това със сигурност ще даде резултат.
Имате нужда от помощ?
Свържете се с нас, за да ви дадем кариерни съвети за търсене на работа и да ви насочим към правилните позиции. Нашият екип ще ви даде съвет за това как да отговаряте на неочаквани въпроси и как да говорите открито за вашите слабости. Ние от H2H ще ви дадем нужния тласък към постигане на увереност, за да може вашите умения и ценности да блеснат.

Насладете се на пътя си към успеха!

Разгледайte всички статии в блога

Абонирайте се за нашия имейл бюлетин

и научавайте първи за всички новини

  Абонирайте се за нашия имейл бюлетин

  и научавайте първи за всички нови позиции

   Ще отделим специално време, за да се запознаем детайлно с нуждите на Вашия бизнес при достигането на резултати.

   Способни сме да достигнем и непостижимото. Това ни прави перфектния партньор за целящите неограничени успехи.

   Считаме, че коректните отношения са по-важни от всичко. Поддържаме високи нива на професионализъм, изграждайки взаимоотношения.

   Готови сме да Ви съдействаме във всеки един момент, а работното ни време приключва когато сме удовлетворили напълно Вашите желания. 

   Съвместната работа е най – ефективният начин да бъдем по-креативни и да постигаме желаните резултати.

   Успехите ни са най-завидното доказателство за това колко много обичаме работата си. Страстта е нашата отличителната черта и задължителна съставка на всеки наш проект.