Използвате ли LinkedIn максимално, за да си намерите работа

"

Филип Адамс

Бъдещето не е място, на което се озоваваме, а мястото, което ние самите създаваме. Пътеките до там се проправят, не се намират, а самото действие да ги проправиш променя както твореца, така и крайната дестинация.

Използвате ли LinkedIn, за да си намерите работа?

Не е тайна, че LinkedIn е най-добрият професионален сайт за търсене на работа. LinkedIn може да бъде чудесен ресурс да намерите желаната от вас позиция. Най-добрият начин да си намерите работа е да получите препоръка от някой, който работи в организацията, за която кандидатствате.
Ако търсите нова работа, LinkedIn е добро място да започнете търсенето си. Винаги трябва да поддържате актуален профила си в LinkedIn, разбира се, но има и друг раздел, на който трябва да обърнете внимание, когато активно търсите нова работа.

Можете да актуализирате полето „Интереси в кариерата“, докато преглеждате собствения си профил във „Вашето табло за управление“.

Бъдете себе си, представяйте кой сте.
Това не е само вашият опит; това не е автобиография … Това е по-динамичен подход за представяне на вашия опит, умения, цели, какво знаете и какво ви интересува в професионален контекст.
А ето и 8 начина за използване функциите на LinkedIn за намиране на работа.

1. Поддържайте профила си актуален.
Потребителите на LinkedIn със снимка на профила са 14 пъти по-склонни да получат показвания на страници, а тези, които публикуват своите умения, са 13 пъти по-склонни да имат профилни показвания в сравнение с тези, които не го правят.

2. Бъдете изчерпателни относно текущите умения и цели.
За да сте сигурни, че използвате LinkedIn, за да си намерите работа правилно, не пропускайте нищо за текущите си умения и цели. Използвайте заглавието си, за да споделите основната си цел, и добавете всичките си умения към страницата си. Актуализирайте страницата си, тъй като рекрутърите и компаниите може да ви подминат, ако не поддържате профила си.

3. Подчертайте скорошния опит.
Необходимо е скорошният ви опит да бъде очевиден за всеки, който разглежда профила ви, особено когато активно се ангажирате с връзки и компании, за да получите работа. Това е и причината в крайна сметка да четете този пост, нали?

4. Актуализирайте инфромацията за себе си.
Вашата снимка, име и заглавие (което е изброено под вашата снимка) са единствените елементи, които хората виждат, когато търсят кандидати. Заглавието ви трябва да се откроява и да подчертава какво правите или какъв тип позиция търсите.

5. Изградете мрежата си до 1-ва степен.
Вашите връзки могат да увеличат експозицията ви и достъпа до други връзки. LinkedIn улеснява свързването с хора, които познавате, като импортира вашите списъци с контакти от сайтове като Gmail.

6. Използвайте Разширено търсене.
Използвайте опцията за разширено търсене на LinkedIn и направете търсене в любимите си компании. Разберете например кой от вашите връзки е свързан с компаниите, които харесвате и направете списък. Може да се свържете с тези хора в зависимост от връзката им с компанията. Ако работят там, може да задавате въпроси за фирмената култура. Ако те са клиент или доставчик на услуги, може да попитате какво е да правиш бизнес с тях. Бъдете креативни и се забавлявайте, докато правите изследвания, за да може да се ориентирате как най-добре да се обърнете към компанията за работа, когато сте готови.

7. Бъдете повече от наблюдател.
Бъдете активни, автентични и актуални в LinkedIn. Публикувайте всички статии, които пишете и споделяйте интересно съдържание. Включете се в групи и взаимодействайте с други в LinkedIn. Колкото повече си взаимодействате и публикувате като професионалист, толкова повече ще бъдете забелязани и ще изградите признание.

8. Проучете бъдещия си ръководител и екип.
Преди да отидете на интервю, може да използвате LinkedIn, за да проучите ръководителите и интервюиращи, за да разберете за техните харесвания, интереси и други. Може да използвате тази информация по време на интервюто си, за да създадете свързаност и да покажете, че сте си направили домашното.

Насладете се на пътя си към успеха!

Разгледайte всички статии в блога

Абонирайте се за нашия имейл бюлетин

и научавайте първи за всички новини

  Абонирайте се за нашия имейл бюлетин

  и научавайте първи за всички нови позиции

   Ще отделим специално време, за да се запознаем детайлно с нуждите на Вашия бизнес при достигането на резултати.

   Способни сме да достигнем и непостижимото. Това ни прави перфектния партньор за целящите неограничени успехи.

   Считаме, че коректните отношения са по-важни от всичко. Поддържаме високи нива на професионализъм, изграждайки взаимоотношения.

   Готови сме да Ви съдействаме във всеки един момент, а работното ни време приключва когато сме удовлетворили напълно Вашите желания. 

   Съвместната работа е най – ефективният начин да бъдем по-креативни и да постигаме желаните резултати.

   Успехите ни са най-завидното доказателство за това колко много обичаме работата си. Страстта е нашата отличителната черта и задължителна съставка на всеки наш проект.