loqlnost-na-rabotnoto-mqsto

"

Филип Адамс

Бъдещето не е място, на което се озоваваме, а мястото, което ние самите създаваме. Пътеките до там се проправят, не се намират, а самото действие да ги проправиш променя както твореца, така и крайната дестинация.

Лоялност на работното място

Думата лоялен означава „почтен, привързан, предан”. Но, какво означава да си лоялен към определен работодател?
Лоялен. Тази една дума е един от най-хубавите комплименти, които може да получите. Докато лоялността в личния ви живот е желателна, в професионалния ви живот е жизненоважна.

Значението на лоялността в професионалния живот е голямо във всеки бизнес, защото служителите са най-ценният актив на компаниите.

Лоялните служители са лоялни към компанията. Те работят усилено за възнаграждението си и са отдадени към успеха на компанията. Лоялните служители може някой ден да напуснат, но докато работят в компанията, те дават всичко от себе си и често дори поставят интересите на компанията пред своите.

Работили ли сте дълго време при един и същ работодател или често сменяте работата си? Каква е идеалната продължителност на времето за един работодател? Заплаща ли ви се да бъдете лоялни?

Каква е оптималната продължителност на работата при един работодател?
В международно проучване за 39% от служителите идеалното време за работа при един и същ работодател е от 3 до 5 години.

Лоялността към работодател до голяма степен зависи от кариерния растеж в компанията. Има значително по-висок процент на хората, които са повишавани на по-високи позиции, работещи при един работодател повече от 5 години, спрямо работещите в момента на по-ниски, средни и висши ръководни длъжности. Това до голяма степен е свързано с факта, че служителите трябва постепенно да се изкачват по стълбата в кариерата си. Работата на ръководни позиции често предоставя на служителите по-широка перспектива, възможност за реализация в дългосрочен план и привлекателна комбинация от финансови и нефинансови ползи.

Безспорните предимства на лоялните служители
Защо лоялността на служителите е толкова важна за една компания? Лоялните служители са хора, които са много ценени за редица качества. Лоялните служители:

 • Изпитват временните затруднения на компанията
 • Приемат всички организационни промени, които се случват в компанията
 • Ценят работното място в определена компания
 • Вършат работата си възможно най-добре
 • Използват творчески подход в работата си
 • Демонстрират отговорност
 • Полагат всички усилия, за да подобрят работата на компанията

Постоянство, отдаденост и лидерство
Служителите работят, както за компанията, така и за себе си. Когато служител върши работата си с всички сили, той е лоялен и към себе си. Почти всеки е имал момент, в който се е отпуснал, когато шефът го няма. В някои случаи това поведение би могло да навреди на компанията и на собствената мотивация на служителя. Това може да се превърне в навик и да се превърне в голям проблем доста бързо.

Истински отдадените служители винаги ще изминат повече, защото вече имат естествения стремеж в себе си. Те не виждат задачата просто като работа, която трябва да свършат. Те го виждат като възможност за напредък. Лоялният служител има естествената мотивация да направи всичко възможно и да се опита да направи нещата възможно най-ефективно. Това е един от най-съвършените начини, по които той може да накара компанията да му се довери и да го уважи.

Лоялните служители стимулират производителността на работното място
Лоялните служители имат естествено желание за подобрение и успех. Те винаги измислят нови начини да се справят с предизвикателствата на деня и да помогнат на компанията да расте. Те винаги са готови и могат да работят по-усилено и да предлагат неща за подобряване на околната среда. Казано по-просто, те са естествени лидери. Други работници, които имат ниски вибрации, естествено ще абсорбират тази енергия и ще подражават на този конкретен служител.

Лоялността се крие във въпроса „Работиш ли за твоя работодател по същия начин и със същия хъс, както би работил за себе си?”. Ако това е така, значи ти си намерил своето място. Ако отговорът е „Не“ – потърси друга работа.

Насладете се на пътя си към успеха!

Разгледайte всички статии в блога

Абонирайте се за нашия имейл бюлетин

и научавайте първи за всички новини

  Абонирайте се за нашия имейл бюлетин

  и научавайте първи за всички нови позиции

   Ще отделим специално време, за да се запознаем детайлно с нуждите на Вашия бизнес при достигането на резултати.

   Способни сме да достигнем и непостижимото. Това ни прави перфектния партньор за целящите неограничени успехи.

   Считаме, че коректните отношения са по-важни от всичко. Поддържаме високи нива на професионализъм, изграждайки взаимоотношения.

   Готови сме да Ви съдействаме във всеки един момент, а работното ни време приключва когато сме удовлетворили напълно Вашите желания. 

   Съвместната работа е най – ефективният начин да бъдем по-креативни и да постигаме желаните резултати.

   Успехите ни са най-завидното доказателство за това колко много обичаме работата си. Страстта е нашата отличителната черта и задължителна съставка на всеки наш проект.