Намере работа във Facebook

"

Филип Адамс

Бъдещето не е място, на което се озоваваме, а мястото, което ние самите създаваме. Пътеките до там се проправят, не се намират, а самото действие да ги проправиш променя както твореца, така и крайната дестинация.

Имате нужда от нова работа? Намерете я във Facebook.

Около 90% от компаниите имат профили в социалните мрежи. Ако търсите работа, вашият онлайн профил е по-важен от всякога!

Сайтовете за обяви за работа все още работят за много търсещи работа, но има много други неща, които можете да направите, за да се откроите от тълпата и да получите желаната позиция.

Facebook
Facebook винаги е бил чудесно място за връзка със семейството и приятелите. Сега това е и ефективен начин да се свържете със следващия си потенциален работодател. През февруари 2017 г. Facebook отвори новата си функция на борда за работа, където работодателите могат да публикуват работни места директно на страницата на компанията си или на конкретна страница за работа и търсещите работа могат да кандидатстват за тях незабавно чрез Facebook.

Попълнете своя профил
Това е първото нещо, което трябва да направите. Повечето потребители предпочитат да не полагат усилия за попълване, на което и да е поле във формуляра, което не е задължително. Но ако искате да си осигурите работа чрез Facebook, трябва да имате пълен профил на платформата. Предайте на компаниите ясна представа за това, което работите. Това значително увеличава шансовете да намерите нова работа чрез Facebook. За вас е от съществено значение да попълните областта, в която искате да се развивате и вашата професионална история. Наличието на цялата професионална информация във Facebook ще ви помогне да се свържете с работодателите, които търсят кандидати от Facebook.

Намерете работни места и започнете да кандидатствате
Обявите за работа във Facebook могат да бъдат намерени на две места: на страница на конкретна компания във Facebook в раздела Работа и на отделна страница с работни места. Секцията JOBS е мястото, което може да използвате за търсене из всички обяви за работа по местоположение, индустрия, умения и тип работа – тук https://www.facebook.com/jobs/

Ако използвате мобилното приложение, отидете в раздела Работа под Секция Още. След това започнете да търсите отворени позиции и имайте предвид следните точки:

 • Когато намерите работа, която ви интересува, щракнете върху бутона „Кандидатстване сега“, който ви отвежда на страница, която е предварително попълнена с вашето име, образование и всякаква друга информация, която е публична на вашия профил.
 • Ако е необходимо, може да направите промени, преди да изпратите данните си, но ако го направите веднъж в началото, ще спестите време и ще избегнете потенциални грешки.
 • Понастоящем не можете да качите автобиография, но има текстово поле от 1000 знака, за да създадете мотивационно писмо или да добавите подробна информация за това защо сте най-добрият човек за работата.
 • Натиснете „Изпрати“, за да изпратите информацията си на компанията чрез съобщение във Facebook. След това компанията ще комуникира с вас чрез Messenger, освен ако не е посочено друго.

Следвайте Facebook страницата на компаниите, в които искате да работите
Трябва да има няколко компании, в които наистина бихте искали да работите. Почти всички тези компании трябва да имат своите страници във Facebook. Компаниите обикновено споделят много от своите новини и дейности на тези страници. Харесайте тези страници и следете редовно техните дейности и публикации. Това ще ви помогне да разберете вида работа, която извършват. И по този начин ще ви бъде лесно да се подготвите по перфектен начин, за да бъдете подходящият кандидат за тези работни места.

Присъединете се към групи по съответните теми
Във Facebook има групи, които се занимават с няколко теми. Намерете група, която обсъжда теми, свързани с вашия работен профил. Освен това се опитайте да намерите група, която обсъжда различни свободни работни места в различни компании, свързани с този профил.
Например: https://www.facebook.com/groups/211543396089818/, https://www.facebook.com/groups/703812556348509/, https://www.facebook.com/groups/491464971216609/,

Това ще ви помогне да сте наясно с изискванията, които компаниите имат. По този начин може да знаете за тези отворени позиции от Facebook и да кандидатствате за тези обяви.

Разгледахте ли вече всички отворени позиции, които предлагаме? https://www.facebook.com/h2hbulgaria/jobs/?ref=page_internal

Кандидатствайте за най-подходящата, а ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.

Насладете се на пътя си към успеха!

Разгледайte всички статии в блога

Абонирайте се за нашия имейл бюлетин

и научавайте първи за всички новини

  Абонирайте се за нашия имейл бюлетин

  и научавайте първи за всички нови позиции

   Ще отделим специално време, за да се запознаем детайлно с нуждите на Вашия бизнес при достигането на резултати.

   Способни сме да достигнем и непостижимото. Това ни прави перфектния партньор за целящите неограничени успехи.

   Считаме, че коректните отношения са по-важни от всичко. Поддържаме високи нива на професионализъм, изграждайки взаимоотношения.

   Готови сме да Ви съдействаме във всеки един момент, а работното ни време приключва когато сме удовлетворили напълно Вашите желания. 

   Съвместната работа е най – ефективният начин да бъдем по-креативни и да постигаме желаните резултати.

   Успехите ни са най-завидното доказателство за това колко много обичаме работата си. Страстта е нашата отличителната черта и задължителна съставка на всеки наш проект.