"

Филип Адамс

Бъдещето не е място, на което се озоваваме, а мястото, което ние самите създаваме. Пътеките до там се проправят, не се намират, а самото действие да ги проправиш променя както твореца, така и крайната дестинация.

Служителят и зоната на комфорт

Всеки има зона на комфорт. Tова е мястото, където познатото и рутината ви осигуряват усещане за безопасност и предвидимост. По време на работа това може да е положението, в което сте били достатъчно дълго, за да знаете и предвиждате почти всеки аспект от работата си – колегите, ежедневните предизвикателства и как да ги решите.

Дългото пребиваването в зоната ви на комфорт може да ви постави в работни коловози, в които пропускате нови предизвикателства и способността да се развивате. Изследванията показват, че можете значително да увеличите своята производителност, креативност и способност да се справите с промените, като излезете от зоната си на комфорт. Ако смятате, че сте попаднали в колело, ето няколко идеи, които да ви помогнат да се освободите от зоната си на комфорт по време на работа.

Предизвикайте себе си

Един от най-бързите начини да промените работния си живот е да поемете нова отговорност. Целта е да не съберете повече работа във вашия вече натоварен график, а да позволите на ново предизвикателство, което да наруши рутината ви достатъчно, колкото да мислите и действате различно от преди. Когато участвате в нова фирмена инициатива, вземете нов проект или предложите да обучите колегите си за нов процес, вие не помагате само на компанията и на вашите колеги, но и на себе си. Малко компании имат недостиг на работа, така че е вероятно, ако вдигнете ръка, за да вземете нов проект или продукт, той ще бъде ваш. Не само допълнителен набор от отговорности ще ви предизвика да намерите нови начини да бъдете продуктивни, но и ще предостави нови възможности за работа с различни хора, процеси или технологии.

Срещнете се със страховете си

Понякога хората остават в зоната си на комфорт, защото по този начин не е необходимо да се занимават с дейности, които намират за страшни или плашещи. Ако сте се отклонили от новите възможности за работа или промени в позицията, защото имате определен набор от страхове, като публично говорене или летене със самолети, може би сега е моментът да се сблъскате с тези страхове. Ако се чувствате неприятно да говорите пред стая, пълна с хора, може да е полезно да вземете курс за публично говорене. Ако разглеждането на доклад с много диаграми и графики ви кара да се въртите, потърсете онлайн курс за количествен анализ или помолете някой в офиса да ви съдейства да разберете как да разгледате последния доклад за продажбите на компанията. След като направите първите стъпки за справяне със страховете си, ще бъде толкова по-лесно да ги преодолеете в крайна сметка.

Научете нова технология

В тази цифрова епоха технологията засяга почти всеки аспект от професионалния живот. Платформите за видео, чат и сътрудничество продължават да се развиват и променят начина на работа на хората. Можете да излезете от зоната си на комфорт, като научите нова технология, която надгражда вашите умения, прави ви по-продуктивни и ви помага да общувате с вашите колеги по нови начини. Например приложение за управление на времето, което се синхронизира с работния ви календар или да научите как да създавате макроси в Excel, което може да подобри вашите аналитични умения. Без значение от вашата роля в компанията, вероятно има набор от технологични инструменти, които могат да ви помогнат да вършите работата си по различен начин и по-ефективно.

Намерете нова работа

Много хора остават на работа (и впоследствие зоната си на комфорт) по различни причини: страхуват се да не загубят сигурността на работата си, да не оставят колегите си или просто се тревожат от неизвестното.

Не е лесно да направите скока в нови и непознати области. Ние в H2H ще ви консултираме и подкрепим в процеса при търсене на работа. Ние работим с най-добрите BPO и IT компании, които търсят хора точно като вас. Когато ви представяме компании, ние продаваме вашите умения и се борим за вас, за да получите най-добрите възможности с най-доброто възнаграждение. От полезни съвети как да усъвършенствате автобиографията си, до обучението преди интервюто и предоставянето на всички кариерни възможности, нашият H2H консултант ще бъде до вас, за да ви помогне да намерите вашата мечтана работа.

Независимо дали правите промени в сегашната си позиция или обновявате кариерата си с намирането на нова работа, излезте от зоната на комфорт и да съживете кариерата си.

Насладете се на пътя си към успеха!

Разгледайte всички статии в блога